Assam Gold 2nd flush

Stoere en stevige zwarte thee uit de provincie Assam, India.

vanaf 5,95­

Levertijd: Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.

Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee

Meer informatie

Ben je een liefhebber van krachtige zwarte thee? Dan is onze Assam Gold 2nd Flush wat voor jou. Deze geurige thee wordt geplukt in de zomer en is daarmee de ‘2nd flush’. Het heeft veel goudkleurige tips en is van hoge kwaliteit. Wanneer je de thee drinkt, proef je een volle thee met veel geur en kleurt je kopje mooi donker koper. 

Biologisch Biologisch
LandVanHerkomst India
Merk Simon Lévelt
Cafeine Met Cafeïne
Groeihoogte 60 meter
Ingredienten Biologische zwarte thee
LosseThee Losse thee
Plantage Jamguri en Cherideo Purbat
Regio Assam
Zetadvies 2 gram per kop, 4 minuten, 100°C

Zetadvies & ingrediënten

2 gram per kop, 4 minuten, 100°C
Ingrediënten: Biologische zwarte thee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
7 mrt. 2021

Zwart en zacht

Goeie zwarte thee en je proeft de tweede pluk. Vol van smaak en niet te sterk.

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.