Chunchuca Honey
Tijdelijk niet online op voorraad

Meer informatie
De Chunchuca koffiebonen worden geoogst op een perceel van CENFROCAFE, een coöperatief met ong. 3000 boerenfamilies, in de gelijknamig Chunchuca in Peru. De coöperatief biedt deze families toegang tot training, financiering en agrarisch advies. Ook zorgt de coöperatief ervoor dat de boeren een eerlijke prijs ontvangen voor hun koffie.
Hou je van slow coffee, dan is de aangename en milde light roast Chunchuca Honey uit Peru een aanrader. Het licht zoete smaak omdat het volgens de honey methode is verwerkt. Proef de smaak van drop, melkchocolade en karamel en merk ook het fruitige van de blauwe bes en de volle, romige smaak van kokos. Mocht je wat minder tijd hebben om van deze koffie te genieten, maak je dan geen zorgen. Deze biologische koffie is ook lekker uit de snelfilter.
Kenmerken
Merk | Simon Lévelt |
---|---|
Categorie | Koffie |
Roast | Light roast |
Cafeine | Met Cafeïne |
Biologisch | Biologisch |
Land van herkomst | Peru |
Smaakprofiel | Licht & Fruitig |
Regio | District Huabal, Jaén, Chunchuca |
Verwerkingsmethode | Honey |
Zetmethode koffie | Filter, Slow coffee |
Plantage | Cenfrocafe |
Groeihoogte | 1700 meter |
Ingredienten | 100% arabica koffie uit Peru |
Peru
De meeste koffie in Peru wordt verbouwd op plantages van kleine boeren. Dit levert hoogwaardige Arabica koffies op. De koffiebonen worden met de hand geplukt en te voet vervoerd. De 10 verschillende koffieregio’s in Peru hebben elk een uniek smaakprofiel. Toch kunnen koffies uit Peru over het algemeen omschreven worden als een milde koffie met een milde zuurgraad. Ontdek het zelf in de Chunchuca Honey.