Earl Grey

Klassieke Earl Grey: verfrissend door de lichte citrussmaak. Heerlijk in de namiddag.

vanaf 3,95­

Levertijd: Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.

Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee

Meer informatie

Deze klassieke Earl Grey is lekker verfrissend door de lichte citrussmaak en komt uit Sri Lanka, het land dat voorheen bekend stond als Ceylon. Het is een speciale theemelange op basis van Ceylonthee. Proef een licht bitterzoete smaak door de toevoeging van natuurlijk aroma met bergamotsmaak. Heerlijk voor een theemomentje in de namiddag.

LandVanHerkomst Ceylon
Merk Simon Lévelt
Cafeine Met Cafeïne
Ingredienten Zwarte thee, natuurlijk aroma.
LosseThee Losse thee
Theesoort Earl Grey
Zetadvies 100°C, 4 minuten, 2 gram per kop

Zetadvies & ingrediënten

100°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Zwarte thee, natuurlijk aroma.

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
7 feb. 2021

Erg lekker

Een erg lekkere thee! Veel smaak maar niet te sterk.
Ook deze thee ruikt heerlijk als ik mijn potje open maak, net als de Earl Green, heerlijk!

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.