Jasmijn biologisch

Zachtzoete Jasmijnthee met een klein bittertje in de afdronk.

vanaf 5,95­

Levertijd: Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.

Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee

Meer informatie

Geniet van de subtiele combinatie in deze biologische Jasmijn thee. Je proeft de zachtzoete smaak van Jasmijnthee met een klein bittertje in de afdronk.

Biologisch Biologisch
LandVanHerkomst China
Merk Simon Lévelt
Cafeine Met Cafeïne
Ingredienten Biologische jasmijnthee
LosseThee Losse thee
Regio China
Theesoort Jasmijn
Zetadvies 85°C, 4 minuten, 2 gram per kop

Zetadvies & ingrediënten

85°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Biologische jasmijnthee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
4 jun. 2021

3 in 1

Eerste trek doe ik kort, 2 min, bij de tweede trek komt de magie los, een goede stevige smaak, derde trek ook lekker. Persoonlijk vind ik deze beter dan king of jasmijn, die vind ik te overdreven van smaak. Heerlijk is deze op de zomerse dagen bij zelfgemaakte Thais of Chinees.

11 nov. 2019

Bitter

Simon Levelt beschikt over een grote variatie aan jasmijn theeën. Deze biologische jasmijn thee is naar mijn mening erg slecht in vergelijking met de andere jasmijn theeën. In de beschrijving op de verpakking wordt een lichte bitter in de afdronk geadverteerd maar dit is een groot understatement heb ik bevonden. De thee wordt zo snel bitter dat het water niet de tijd krijgt om voldoende de jasmijn smaak en aroma's op te nemen. Zelfs op lage temperaturen de thee zetten, denk aan 60-70 graden Celsius, lijdt tot bitterheid bij een normale brouwtijd (3-4 min), en normale hoeveelheden theeblad. Ik raad je heel erg aan om de andere jasmijn theeën te proberen maar deze kosten wat kost te vermijden.

23 aug. 2016

Super jasmijn thee

Deze thee is heerlijk, het heeft een zachte jasmijnsmaak. En ik vind het een groot voordeel dat het biologisch is!

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.