Key Account Manager

Ontdek met ons de wereld van koffie en thee.

Bij Simon Lévelt delen we met elkaar de passie voor koffie en thee. Al bijna 200 jaar en 6 generaties lang vinden wij ons geluk in het maken van de lekkerste koffie en thee. Hiervoor kopen wij de beste ingrediënten direct in bij de producenten. We delen graag onze kennis en werken steeds weer aan het vergroten van ons vakmanschap. Het inkopen, het branden van de koffie, het mengen van de thee en het verpakken wordt in eigen huis gedaan.

Onze koffie en thee wordt aan consumenten verkocht in de Simon Lévelt koffie- en thee speciaalzaken, natuurvoedingswinkels en supermarkten. Daarnaast zijn de grootzakelijke markt, de horeca en het buitenland belangrijke afzetmarkten. De (biologische) productkwaliteit en duurzaam ondernemen staan hoog in ons vaandel.

Voor de afdeling Food Retail en Food Service zijn wij op zoek naar een:

KEY ACCOUNT MANAGER

32 uur per week


Als Key Accountmanager zorg je voor duurzame groei van Simon Lévelt in het Food Retail en Food Service kanaal. Je bent verantwoordelijk voor de verkoop aan natuurvoedingsgroothandels als Odin en Udea, retailers als Albert Heijn en Picnic en food service bedrijven zoals Makro en Sligro. Naast deze nationale accounts bedien je ook onze internationale klanten, als Biofresh en Naturalia. In de rol van Key Accountmanager ben je omzetverantwoordelijk en optimaliseer je het rendement van jouw accounts. Je verzorgt het relatiebeheer, de acquisitie van nieuwe klanten en maakt jaarafspraken. Je krijgt ondersteuning vanuit de afdeling klantenservice bij operationele zaken. In samenwerking met de afdeling Category Management werk je aan het optimaliseren van het assortiment voor jouw klanten. Vanuit de afdeling Marketing ontvang je ondersteuning bij de uitvoering van acties, promoties en introducties.

Wie ben jij? Want wij drinken graag koffie of thee met je!

Wat ga je doen:

 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van het jaarlijks verkoopplan, het uitwerken van dit plan in acties en andere activiteiten
 • Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de overeengekomen doelstellingen mbt omzet, winst, marge en assortiment
 • Je houdt de ontwikkelingen van de markt en onze (potentiële) klanten bij en maakt daarvan analyses
 • Samen met de afdelingen marketing en categorie management ontwikkel je verkooppromoties en –acties en voer je deze uit
 • Opbouwen, uitbreiden en onderhouden van hechte en langdurige relaties met jouw accounts
 • Verzorgen van tijdige en volledige rapportage waaronder ook het maken van voorstellen, bezoekrapportages en behaalde resultaten

Wie ben jij:

Wij zoeken een sales- en relatie gedreven Key Accountmanager met een enthousiaste, creatieve en commerciële geest. Ben jij dit? En beschik je ook nog over het volgende?

 • afgeronde hbo-/wo-opleiding
 • 5 jaar werkervaring aantoonbare verkoopervaring in een vergelijkbare functie in een FMCG omgeving
 • kennis van accountmanagementtechnieken en de FMCG markt
 • netwerker met goede communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden
 • affiniteit koffie & thee
 • resultaat- en doelgericht
 • met overtuigingskracht en onderhandelingsvaardigheden
 • met een hands-on mentaliteit

Dit is wat we je bieden:

Allereerst natuurlijk de lekkerste koffie en thee op het werk. Op ons kantoor ruikt het altijd heerlijk naar koffie en thee; al onze koffiebonen worden namelijk vers geroosterd en onze thee wordt vers gemelangeerd en verpakt naast onze standplaats in Haarlem.

Naast een marktconform salaris bieden we een informele werksfeer waarin je samen met andere koffie- en theefanaten werkt aan duurzame, mooie producten. We bieden een informele werkomgeving waarin je eigenaarschap kunt tonen en waar we openstaan voor jouw ideeën.

Wie is Simon Lévelt?

Simon Lévelt is dé speciaalzaak voor biologische premium koffie & thee met ruim 40 winkels in Nederland en België. Sinds 1826 selecteert Simon Lévelt met passie de beste koffiebonen en thee, altijd met aandacht voor mens en natuur. Met maar liefst 25 verschillende koffiesoorten en 150 theeën vind je altijd de smaak die bij je past. Speciaal voor jou gebrand, gemalen en gemengd.

Wij zijn altijd op zoek naar de lekkerste smaken en kopen de beste ingrediënten direct in bij de boer. Dagelijks stellen we de mooiste melanges samen, creëren we het ultieme roosterprofiel en geven het beste zetadvies. Door puur te blijven en onze eigen weg te kiezen, vinden wij de beste smaak. Smaak die begint bij het geloof in eerlijke handel en biologische teelt.

Natuurlijke en eerlijke koffie en thee die wij over de hele wereld zoeken. Theebladeren en koffiebonen van de mooiste theetuinen en plantages. Door met deze producten te experimenteren, komen wij tot de mooiste combinaties en lekkerste smaken.

Van plantage tot lekkerste kop koffie en thee, ambachtelijk bereid sinds 1826.

Interesse?

Is dit jouw droombaan?

Mail dan je motivatiebrief en cv naar: Angelique Buschman op A.Buschman@simonlevelt.com.

 

We kijken ernaar uit om binnenkort samen een kop koffie of thee te drinken.