Maté

Volksdrank uit Argentinië. Verkwikkend met zacht-bittere smaak.

vanaf 4,40­

Levertijd: Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.

Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee

Meer informatie

Volksdrank uit Argentinie;. Verkwikkend met zacht-bittere smaak. Mate is een groene boom die in de subtropische regenwouden van Zuid-Amerika groeit. Zowel de bladeren als de schors worden door de indianen daar al eeuwenlang gebruikt voor het maken van deze verkwikkende kruidenthee met cafeïne.

Biologisch Biologisch
LandVanHerkomst Argentinië
Merk Simon Lévelt
Cafeine Met Cafeïne
Ingredienten Biologische Maté.
LosseThee Losse thee
Regio Zuid-Amerika
Theesoort Kruidenthee
Zetadvies 85°C, 3 minuten, 2 gram per kop

Zetadvies & ingrediënten

85°C, 3 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Biologische Maté.

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
14 jun. 2018

Goeie keuze

Met citroensap kan je hiermee heerlijk zomerdrankje / sportdrankje van maken. Laat het goed intrekken met kokend water en zet het met bijvoorbeeld citroensap in de koelkast. Voeg er vodka bij ofzo. Ik weet zeker dat u er blij van wordt. En het is nog gezond ook.

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.