Pi Lo Chun Groen

Geurige en delicate Lentepluk uit Zhejiang, China. Het theeblad is prachtig gekruld en een prachtige geel groene kleur in de kop.

vanaf 6,20­

Levertijd: Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.

Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee

Meer informatie

Beroemde groene Chinese thee, lange tijd als de beste thee ter wereld beschouwd. Met de hand gerold van prachtige blaadjes met zilveren haartjes. Geurig en delicaat kruidig.
De Chinese naam van deze thee is "Bi Luo Chun". Dit betekent Green Snail Spring, oftewel "groen Lente slakje".
Het is een letterlijke beschrijving van de thee: Pi betekent Jade Groen, Luo betekent gekrulde vorm en Chun staat voor de Lente. De gekrulde groene theeblaadjes zien er uit als kleine slakjes.
Deze naam is tijdens de Qing Dynasty aan de thee gegeven door Keizer Kangzxi, omdat het zijn favoriete thee was.

LandVanHerkomst China
Merk Simon Lévelt
Cafeine Met Cafeïne
Ingredienten Groene thee
LosseThee Losse thee
Regio Zhejiang
Theesoort Groene thee
Zetadvies 80°C, 4 minuten, 2 gram per kop

Zetadvies & ingrediënten

80°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Groene thee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
18 jul. 2021

Heerlijk

Heerlijk van smaak. Had niet anders verwacht. Koop het al jaren

9 okt. 2020

Kan beter

Bij een thee "expositie" een pi lo chun gedronken die werkelijk uitstekend was. Meteen bij de Simon Lévelt geprobeerd te halen - die was eerlijk gezegd een stuk minder. Best lekker, lekkerder dan gemiddelde groene thee, maar ook niet fantastisch. Best duur ook voor wat je krijgt, vind ik.

17 mei 2020

M�����h�

De thee ziet er goed uit, ruikt goed in de verpakking, ruikt goed in het kopje en kleurt mooi groen. That's it. Hij smaakt in het beste geval naar niks, soms naar afwaswater, en als ik er extra veel gebruik naar bitter medicijn. Gedroogd gras zou wellicht hetzelfde resultaat geven. Soit, niet mijn ding dus.

17 mei 2020

Méééééh…

De thee ziet er goed uit, ruikt goed in de verpakking, ruikt goed in het kopje en kleurt mooi groen. That's it. Hij smaakt in het beste geval naar niks, soms naar afwaswater, en als ik er extra veel gebruik naar bitter medicijn. Gedroogd gras zou wellicht hetzelfde resultaat geven. Soit, niet mijn ding dus.

23 jan. 2017

Oude thee

Ik heb paar maanden terug 3 soorten groene thee besteld de Pi Lo Chun Groen was helemaal uitgedroogd ( dus oud ) moet ook veel meer gebruiken en weinig smaak eraan normaal kan je een paar keer opgieten maar er zit na een keer bijna geen smaak meer aan ik gebruik al jaren Groene thee maar deze viel heel erg tegen ik koop hem normaal bij Simon Levelt in Dordrecht maar dacht zal hem eens bestellen. Had ook Dragonwell Xihu Lung Chin & Gyokuro en om heel eerlijk te zijn ze vielen heel erg tegen maar de Pi Lo Chun Groen was het slechts. Dus bestel maar niet meer. Jammer.

11 mrt. 2015

Bijzonder

Hoort eveneens tot mijn favorieten!

19 feb. 2015

Yes!

Als ik het goed heb heette deze thee in een ver verleden iets als: enge geur. Dit vanwege het sterke aroma wat de thee verspreidt. Toen kwam er een keizer welke de thee een elegantere naam wilde geven en dit werd: groene lente slak. Dit omdat deze thee zou lijken op een lenteslak zonder huisje. Dit is een MEGA lekkere thee welke bijzonder vol van smaak is en daarbij ook nog vriendelijk. Oei wat een thee!

24 jan. 2015

Heerlijk

Van alle groene thee is dit de beste die ik geproefd heb.

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.