Assam Melange

Melange van krachtige Assam. Stevig en droog. Volle en moutige smaak, die per seizoen weer anders is.

vanaf 4,95­

Levertijd: Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.

Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee

Klanten kochten ook

Meer informatie

Melange van krachtige Assam. Stevig en droog. Met thee uit Assam is het (weer) lekker wakker worden. Het klimaat en de bodem zorgen voor de volle en moutige smaak, die per seizoen weer anders is. Assam is vooral geliefd om zijn zomerpluk (second flush).

Biologisch Biologisch
LandVanHerkomst India
Merk Simon Lévelt
Cafeine Met Cafeïne
Ingredienten Biologische zwarte thee
LosseThee Losse thee
Regio Assam
Theesoort Zwarte thee
Zetadvies 100°C, 5 minuten, 2 gram per kop

Zetadvies & ingrediënten

100°C, 5 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Biologische zwarte thee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
17 dec. 2020

Niet alleen lekker, maar ook gezond

Afgezien van de volle, pittige smaak van Assamthee, die ik heerlijk vind, is het mijn ervaring dat deze thee het best van alle zwarte theeën de Lever stimuleert en bij mij na alcoholgebruik beter ontgift dan koffie. Dit dan in combinatie met Darjeeling, die de afvoer van het door de lever afgebroken gif naar de nieren bevordert.

22 nov. 2020

De "echte" theesmaak.

Persoonlijk vind ik thee uit Assam de meest lekkere thee. Deze thee heeft een echte theesmaak maar, over smaak valt niet te twisten. En dat geldt ook voor het drinken van thee.

26 nov. 2014

Klassiek

Klassieke thee. Lekker als je van ouderwetse thee houd. Kan er niet veel over zeggen. De afdronk is wel nogal muffig, dat vind ik niet lekker, maar misschien vinden andere van niet. Niet iets wat ik al te graag zet maar voor na het opstaan inderdaad prima.

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.